Norsjø kammermusikkfest AS (logo)

Program 2024

Trompetisten Tine Thing Helseth

23

april

Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

Bratsjist og kunstnerisk leder Eivind Ringstad

24.

april

Foto: Nikolaj Lund

Pianisten Dorina Komani

25.

april

Foto: Mindaugas Butnorius

Organisten Jonas Apeland

26.

april

Foto: Tuva Åserud

Oboisten Marie Tetzlaff

27.

april

Foto: Aline Fournier

Fiolinisten Ludvig Gudim

27.

april

Foto: Jiyang Chen

Konsert på Skien VGS

22.-26.

april

Foto: Jon Rørmark (2023)

Festivalpass 23. april - 27. april

Ordinær kr. 750,-

Student/aksjeeier kr. 500,-
Studentbevis/identifikasjon framvises ved inngangen til konserten sammen med festivalpass

Gullbring kulturanlegg - Storsalen, Bø 

Tirsdag 23. april kl. 19:00

Festkonsert med Tine Thing Helseth

Konsertlengde: ca. 2 timer Konferansier: Tine Thing Helseth

Vi starter opp festivalen med vår ti-års-jubileums-åpningskonsert i Storsalen i Gullbring, og med oss i år har vi fått selveste Tine Thing Helseth. Hun skal lede oss gjennom konserten og vil spille sammen med festivalmusikerne, Telemark messingensemble og Bø skulemusikk. Repertoaret er spennende og svært variert, fra folkemusikalske perler til tango og nyskrevet musikk. Besetningene er like mange og like ulike; alt fra solo klaver til fullt strykerensemble og janitsjar.

Granvin kulturhus - Gamlesalen, Seljord 

Onsdag 24. april kl. 19:00

Kveldskonsert

Konsertlengde: ca. 75 min., Konferansier: Vidar Ytre-Arne

Gamlesalen er det foretrukne rommet på Granvin for våre festivalmusikere. Akustikken er perfekt, og salen passer godt til det intime møte mellom publikum, kammermusikken og musikerne. I år skal vi få oppleve wienerklassiske perler fra Haydn og Mozarts hånd, men også spennende verk av Henrik Ødegaard, Edvard Grieg og Benjamin Britten. Sistnevnte med en Fantasi for obo og strykere.

Telemark kunstmuseum, Notodden

Torsdag 25. april kl. 19:00

Schumann og Lysne i galleriet

Konsertlengde: ca. 95 min, (inkl. 10 min. pause) Konferansier: Vidar Ytre-Arne

Årets konsert i Notodden skjer i Telemark kunstmuseums flotte lokaler. Utstillingen "Røtter og Vinger – Alexander Schultz og inspirasjonen fra fransk modernisme" er den visuelle rammen rundt konserten, der publikum får oppleve framføringen av Jo David Meyer Lysnes spennende nye verk «For messing og cello» skrevet for solocello og kinetisk skulptur bestående av ulike messingrør. I tillegg blir fiolinsonate i a-moll og den flotte klaverkvintett i Ess-dur av Robert Schumann framført.

Gjerpen kirke, Skien

Fredag 26. april kl. 19:00

Jubileumskonsert i Gjerpen kirke

Konsertlengde: ca. 75 min., Konferansier: Øyvind Strand

Årets konsert i Skien avholdes i Gjerpen kirke. Vi feirer jubileet med å invitere organist Jonas Apeland til festivalen, så konserten i Gjerpen vil dermed fylles av klangen fra orgelet. Forruten orgelverk av Louis Vierne, Jehan Alain og Olivier Messiaen vil de andre festivalmusikerne supplere programmet med en svært variert palett, med stykker av blant andre Béla Bartók, Carl Nielsen, Agathe Backer Grøndahl.

Villa Lunde, Nome 

Lørdag 27. april kl. 13:30

Lunsjkonsert

Konsertlengde: ca. 1 time, Konferansier: Jon Rørmark

Som vanlig byr festivalen på lunsjkonsert med kammermusikk for en hver smak. Her får man servert verk av Paganini, Bull, Mozart, Rossini, Wolf og Marcello. Det blir fiolinsolo, sang og strykekvartett. Prikken over i-en blir dog Ennio Morricones kjente "Gabriels obo" for obo og strykere. Dette blir som alltid en konsert med lave skuldre og høy trivselsfaktor.

Nes kyrkje, Gvarv

Lørdag 27. april kl. 19:00

Avslutningskonsert - «Bach: Die Kunst der Fuge»

Konsertlengde: ca. 1 time, Konfransier: Henrik Ødegaard

Det bli avslutningskonsert i Nes kyrkje som et punktum for vår tiårsjubileumsfestival. Publikum vil møte et utsøkt utvalg festivalmusikere og et svært variert program. Den tematiske paraplyen for konserten er Johan Sebastian Bach. Konserten knyttes sammen av satser fra hans "Contrapunctus", men også andre komponisters verk, som på en eller annen måte relaterer seg til hans musikk. Også her blir orgelet tatt i bruk, alene og i samspill med de andre festivalmusikerne. Dette blir en fest!


Skolekonserter 22. - 26. april

Det blir Skolekonserter for barnetrinnet på barneskolene i Midt-Telemark, og "Musikere i klasserommet"- besøk for alle 9. klasser i Midt-Telemark.

I tillegg blir det konsert på Skien videregående skole 26. april.