Norsjø kammermusikkfest AS (logo)

Program 2023

Fiolinisten Ragnhild Hemsing

25.

april

Foto: © ragnhildhemsing.com

Pianisten Dorina Komani

26.

april

Foto: Mindaugas Butnorius

Telemark Kammerorkester med dirigent og fiolinist Per Kristian Skalstad

26.

april

Foto:

Fiolinisten Ludvig Gudim

27.

april

Foto: Jiyang Chen

Cellisten Amalie Stalheim

28.

april

Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

Bratsjist og kunstnerisk leder Eivind Ringstad

29.

april

Foto: Terese Samuelsen

Klarinettisten Pierre Xhonneux

29.

april

Foto: Steinar Dahl

Skolekonsert på Gvarv skole

24.-28.

april

Foto: Jon Rørmark (2023)

Gullbring kulturanlegg - Storsalen, Bø 

Tirsdag 25. april kl. 19:00

Åpningskonsert med Telemark Kammerorkester

Konsertlengde: ca. 2 timer Konferansier: Wolfgang Plagge

Tradisjonen tro starter vi festivalen med åpningskonsert i storsalen i Gullbring! Denne gangen har vi fått med oss selveste Telemark Kammerorkester under ledelse av dirigent og fiolinist Per Kristian Skalstad. Det blir en skikkelig festkonsert med et variert program fra Bach og Grieg til Astor Piazzolla. Vi får også oppleve uroppførelsen av Martin Ødegaards fiolinkonsert «Ikaros» framført av stjernesolisten Ragnhild Hemsing i samspill med orkesteret. Pianist og og musikkviter Wolfgang Plagge vil lede oss gjennom programmet som kveldens konferansier.

Granvin kulturhus - Gamlesalen, Seljord 

Onsdag 26. april kl. 19:00

Kveldskonsert

Konsertlengde: ca. 75 min, Konferansier: Vidar Ytre-Arne

I Granvin får publikum oppleve et variert program med musikk av Beethoven, Grieg, Mahler og Jörg Widmann. På denne konserten får vi også en urframføring av komponisten Astrid Solberg, og tradisjonen tro får vi med oss en ung lokal utøver som skal opptre sammen med festivalartistene. Siste verk på kveldens program er kalt «Jaktkvartetten» av samtidskomponisten Jörg Widman. I dette virtuose stykket sprenges alle grenser og de fire musikernes samspill, instrument teknikk og utholdenhet testes i det fulle!

Stridsklev kirke, Porsgrunn 

Onsdag 26. april kl. 20:00

Telemark Kammerorkester og Ensemble Kammerklang

Konsertlengde: ca. 2 timer, Konferansier: Wolfgang Plagge

Ensemblene Telemark Kammerorkester og Ensemble Kammerklang (Vestfold) går her sammen i et prosjekt hvor de ønsker å kaste lys over de to fylkenes kunstmusikalske arv, og samtidig peke på hva som skjer nå. På konserten framføres verk av Antonio Bibalo (1922-2008) (Larvik/Vestfold) og Klaus Egge (1906-1979) (Gransherad/Telemark), som komponistene Jan Martin Smørdal (Horten/Vestfold) og Klaus Sandvik (Seljord/Telemark) har latt seg inspirere av i sine egne verk som urframføres under konserten.

Notodden menighetshus, Notodden

Torsdag 27. april kl. 19:00

Kveldskonsert - «Impulser fra folkemusikken»

Konsertlengde: ca. 75 min, Konferansier: Vidar Ytre-Arne

Brahms Ungarske danser (for firhendig klaver) er basert på og inspirert av ungarske folkemelodier og sigøynermusikk, akkurat som Ravel i sin Tzigane for fiolin og klaver. Grieg fordypet seg som kjent i den norske folkemusikken, og Francis Poulenc skrev sin klarinettsonate til den verdenskjente jazz-klarinettisten Benny Goodman. Alle inspirert av folke- eller såkalt folkelig musikk. Også på denne konserten bli det en urframføring. Denne gang en ny klaverkvartett komponert av Martin Haug Tieghem.

Ibsenhuset - Peer Gynt-salen, Skien

Fredag 28. april kl. 19:00

Kveldskonsert - «Schubert & Kverndokk»

Konsertlengde: ca. 2 timer

I Ibsenhuset vil publikum oppleve to store verk for oktett-besetning. Denne fantastiske besetningen bestående av to fioliner, bratsj, cello, kontrabass, klarinett, fagott og horn skal framføre Skiens-komponisten Gisle Kverndokks «A winter morning», et tre-satsig verk skrevet i 2021. Det andre store verket med denne besetningen er Franz Schuberts Oktett i F-dur. Stykket er regnet som ett av de beste kammermusikk-stykkene noensinne skrevet. Magnus Hexeberg har skrevet et flunkende nytt verk for bratsj og kontrabass, og det blir innslag med lokal utøver.

Villa Lunde, Nome 

Lørdag 29. april kl. 13:30

Lunsjkonsert - «Perler på en snor»

Konsertlengde: ca. 60 min Konferansier: Jakob Zethner

Dette året på Villa Lunde vil festivalen presentere en god blanding av instrumenter og komponister. Vi får oppleve gitar-musikk, klarinett og fagott-duett, strykekvartett og strykeduo, og verkene er skrevet av Schubert, Poulenc, Dvořák og den spanske komponisten og gitaristen Fernando Sor. Det er ikke noe som er så hyggelig som en lunsjkonsert på Villa Lunde, og som vanlig loser vertskapet ved Jakob Zethner oss  gjennom konserten.

Nes kyrkje, Gvarv

Lørdag 29. april kl. 19:00

Avslutningskonsert - «Kontraster»

Konsertlengde: ca.60 min Konfransier: Henrik Ødegaard

Årets siste konsert i Nes kirke blir en spennende miks av kjente og ukjente klanger. I tillegg til komponister som bl.a. Bartók, villa-Lobos og Bozza, får vi høre stykker av de unge komponistene Anna Berg og Sondre Paulsen - begge med med nyskrevne verk for stryketrio. Det er også en glede for festivalen å kunne presentere fagotten med soloinnslag i dette flotte kirkerommet. Dette blir en spennende, verdig og fin avslutning på årets festival.

Skolekonserter 24. - 28. april

Skolekonserter for barnetrinnet på barneskolene og "Musikere i klasserommet" - besøk for alle 9. klasser i Midt-Telemark.

Det blir også konsert på Skien videregående skole 28. april