Foto: Steinar Dahl
Foto: Sara Angelica Spilling
Foto: Aksel-Otto Bull
Foto:Signe Luksengard
er fra Sauherad og har studert folkemusikk ved Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland, og komposisjon ved Norges Musikkhøgskole med blant annet Bjørn Kruse, Henrik Hellstenius og Lasse Thoresen som lærere. Verk av Martin er alt framført av blant annet Oslo Sinfonietta, Athelas Sinfonietta Copenhagen, kringkastingsorkesteret, Schola Cantorum og Det Norske Solistkor. Han har jobbet mye med scenemusikk og prosjekter knyttet opp mot folkemusikk. I årene 2012-2014 mottok han Statens arbeidsstipend. Martin er også med som kunstnerisk leder for Norsjø kammermusikkfest.
er en komponist fra Kolbotn som lager konsertmusikk for alle akustiske besetninger. Hun har en bachelorgrad i komposisjon fra Norgesmusikkhøgskole, og hun fullfører sin master i komposisjon i mai 2023 fra Norges musikkhøgskole (2021-2022) og Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris (2022-2023). Hun lager musikk som preges av nysgjerrighet, lekenhet og nerve. Verkene hennes fremføres jevnlig på den norske og nordiske samtidsmusikkscenen. Musikken hennes har blitt fremført av blant annet Det norske solistkor, Ensemble Ernst, Ensemble Allegria, Arktisk Filharmoni, Ensemble 96 og musikerne Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad og Amalie Stalheim. Festivaler der musikken hennes har blitt spilt er Festspillene i Bergen, Arctic Chamber Music Festival, INN:PUST, Ung Nordisk Musikk (UNM), Norsjø Kammermusikkfest 2021, International Rostrum of Composers og Ultima. I 2019 grunnla hun Ensemble 3030, som er et ensemble for nykomponert musikk ved Norges musikkhøgskole.
har studert ved Norges musikkhøgskole og The Juilliard School i New York. Sammen med librettist Øystein Wiik har han skrevet en rekke musikaler og operaer, produsert i Norge, Tyskland, Østerrike og USA. Operaen «Jorden rundt på 80 dager» ble urframført ved Nasjonaloperaen i 2010. Med Ivar Tindberg skrev Kverndokk radio-operaen “Bokken Lasson – sensibel suksess» som vant Prix Italia i 2000. “Den fjerde nattevakt” hadde urpremiere på Den Norske Opera i 2005. Sammen med Aksel-Otto Bull skrev han operaen “Påske” (Opera Sør, 2014) og “Upon this handful of earth” (New York Opera Society, 2017). “Ruth Maier” blir urframført i Gmunden, Østerrike, våren 2023. Barneoperaen “Purriot og den forsvunne bronsehesten”, (libretto: Bjørn Rørvik), (Nasjonaloperaen 2018) vant Kritikerprisen for musikk. Kverndokk har samarbeidet med alle de store orkestrene i Norge, og i 2000 var han årets komponist ved Trondheim Symfoniorkester. Albumet «Symfoniske danser», med Stavanger Symfoniorkester, ble nominert til Grammy i 2020.
er utdannet komponist ved Norges Musikkhøgskole med Asbjørn Schaathun som hovedveileder. Han har skrevet bestillingsverk til festivaler, ensembler og enkelt-utøvere som bl.a. Hardanger Musikkfest, Norsjø Kammermusikkfest, Det Norske Kammerorkester, Telemark Messingensemble, Geir Inge Lotsberg og Ole Martin Huser Olsen. Sandviks verker er framført i flere land i Europa og i USA, og han har mottatt priser og stipender for sitt arbeid med å skape ny musikk.
er komponist og musiker, medstifter og medlem av Ensemble neoN. Smørdal har først og fremst bakgrunn fra bandmiljøer, med fokus på eksperimentering og improvisasjon. I løpet av de siste 15 årene er han blitt en etterspurt og svært aktiv komponist. Han arbeider med soloformat, kammerbesetninger, sinfonietta, kammerorkestre, kor, orkester, og installasjoner. Arbeidene hans tar ofte utgangspunkt i imitasjonsreaksjoner, og henter inspirasjon fra flokkdannelser i naturen. Ofte foregår komposisjonsprosessene hans i nært samarbeid med utøvere. I 2022 var han mottaker av Arne Nordheims Komponistpris.
er komponist og organist, bosatt i Suldal, Ryfylke. Han har komposisjonsutdanning fra Norges musikkhøgskole (2010-17) og kirkemusikkutdanning fra samme sted (2013-14). Siden 2014 har han jobbet som organist, dirigert kor, og organisert ymse musikalske prosjekter i Suldal. Elles komponerer han, etter eget sigende: langsom og sentimental musikk, som han halvhjertet prøver å skjule i mer eksperimentelle lydlandskap.
er komponist og utøver fra Oslo. Hun er cellist så vel som «ad-hoc»-utøver, er aktiv både i andre kunstneres prosjekter, og i egne, både i videoer og som live-performer. Astrid balanserer lyd og visuelle elementer, aller mest video, gester og bevegelser, og jobber gjerne med dette når hun skriver for andre, så vel som for seg selv. Mye av produksjonen er inspirert av performance art og ASMR (autonomous sensory meridian response - Beskriver en dyp avslappethet og behagelig kribling i hodebunnen. Kan kjennes som respons på stille lyder som hvisking og lignende..). Maktforhold og feminisme i musikk og kunst opptar henne, og hun har også stor interesse for og fokus på internettkultur, mental helse og hunder. Hun fullførte bachelor i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole våren 2022 etter et utvekslingsår i Stuttgart. Hun er også med i kunstnerkollektivet Blomsterbed med Marte Røyeng, Guoste Tamulynaite og Elias Schomers, som alle er utøverkomponister som samarbeider om komposisjoner og ”happeninger”.
er en allsidig komponist, som skriver stykker for alt fra mindrekammergrupper og soloinstrumenter til fullsatt orkester og korps. Han har lang erfaring med å spille trompet og kornett i korps selv, og dirigerer også ved siden av komposisjonsstudiene. Han har en spirende interesse for elektroniske elementer i akustisk musikk, og produksjon av musikk til film/TV. I løpet av årene på musikkhøgskolen har Magnus fått sjansen til å skrive for ensembler som Det Norske Blåseensemble, Trondheim Symfoniorkester, samt diverse kammergrupper, og soloverk for piano, gitar, og hardingfele.
er komponist og har studert bachelor i komposisjon på Norges Musikkhøgskole siden 2020 med Trond Reinholdtsen som lærer. Han har bakgrunn som metalgitarist og klassisk pianist, noe som har vært med på å forme måten han lager musikk på. Sondre har stor interesse for tidligmusikk og barokkmusikk, og han inkorporer ofte gamle komposisjonsteknikker i sine komposisjoner.
Copyright © Norsjø kammermusikkfest AS