Norsjø kammermusikkfest AS (logo)

Komponister 2021

Foto: Steinar Dahl

Foto: Tove Åsum Forwald

Foto: Jiahui Julie Ge

Martin Ødegaard (f. 1983)

er frå Sauherad og har studert folkemusikk ved Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland, og komposisjon ved Norges Musikkhøgskole, med blant anna Bjørn Kruse, Henrik Hellstenius og Lasse Thoresen som lærarar. Verk av Martin er alt framført av blant anna Oslo Sinfonietta, Athelas Sinfonietta Copenhagen, kringkastingsorkesteret, Schola Cantorum og Det Norske Solistkor. Han har jobba mykje med scenemusikk og prosjekt knytt opp mot folkemusikk. I åra 2012-2014 mottok han Statens arbeidsstipend. Martin er også med som kunstnerisk leder for Norsjø kammermusikkfest. 

Klaus Sandvik (f. 1966)

er bosatt i Seljord, Telemark. Han har sin komposisjonsutdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Sandvik har også cand.mag. grad fra Universitetet i Oslo i matematikk og informatikk samt studier i komposisjon og improvisasjon fra Berklee College of Music, Boston, USA. Klaus Sandvik har mottatt bestillinger fra en rekke ensembler og utøvere og mottok i 2010 TONOs EDVARD-pris – årets verk – i kategorien samtidsmusikk for verket «Prime Preparation».

Peder Barratt-Due (f. 1993)

Peder Barratt-Due har en Bachelor i Electronic Production & Design og i Film Scoring fra Berklee College of Music (2012-2016) hvor han studerte komposisjon med prof. Marti Epstein. Peder har allerede hatt en betydelig produksjon med bestillingsverk og oppføringer på en rekke festivaler i inn- og utland. Verkene hans har også vært kringkastet på BBC3 og NRK1. For sine verk ble han invitert til Collage Composers Colloquium med komponistene John Harbison og Paul Brust, og fikk en “Honorary Mention” i Egidio Carella Composition Competition og mottok Musikkforleggerprisen 2020 “Årets Gjennombrudd - Klassisk/Samtid”, for bratsj-duetten “Ildfluer”. I 2020 skulle “Language Is a Skin”, en kammeropera for Bergen Nasjonale Opera, bli framført på Festspillene i Bergen, dessverre kansellert grunnet Covid-19. I 2020 ble “Correspondances” for bratsj og klaver utgitt av Rubicon Classics, fremført av Eivind Ringstad og David Meier på Eivinds recital CD med samme tittel, “Correspondances”. Peder er også aktuell med OperaQuest, et spill han har utviklet i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera.

Unge komponister på Norsjø kammermusikkfest:

Jo David Meyer Lysne (f. 1994) 

er en komponist og utøver basert i Oslo. Som utøver arbeider han med klangbehandling på både elektroniske og akustiske instrumenter, og har de siste årene gitt ut albumene "Kroksjø" (Hubro Music, 2020), Henger i Luften (Hubro Music, 2019), "Meander" (Øra Fonogram 2017). Som komponist ga ulike samarbeid med teater ham en inngang og inspirasjon til å arbeide med iscenesettelse av lyd. Han synes det er spennende å arbeide i skjæringspunktet mellom det visuelle og lydlige. Som komponist søker han ofte etter å lage et rammeverk rundt komposisjonen som gjør at man får en uventet inngang til å lytte til lyden. Han arbeider ofte med fysiske materialer, som kan omfatte alt fra arbeid med treverk, silikon eller is, til programmering, video eller arbeid med analogt musikkutstyr.

Victoria Seline Stokland (f. 1993)

tok sin Bachelor i utøvende fiolin ved Universitetet i Stavanger i 2013-2016 under lærerne Jan Bjøranger og Carole Marie Harris. Der har hun hatt tre uker i praksis i Stavanger Symfoniorkester og har spilt i strykeensemble 1B1. Hun har vært med på flere konserter, turneer og CD-innspillinger med 1B1, blant annet på «Holberg variations» som vant Spellemannspris i kategorien klassisk i 2014.

For tiden hoder Victoria Seline til i Oslo og studerer komposisjon ved Norges Musikkhøgskole samtidig som hun er freelancemusiker.

Anna Berg  (f. 1992)

er en komponist fra Kolbotn som nå fullfører sin bachelorgrad i komposisjon ved Norges musikkhøgskole (NMH). Berg lager musikk for kammerbesetninger som sinfonietta, strykeorkester, strykekvartett, samt duo- og soloverk. Hun komponerer også elektroakustiske verk, korverk og musikk til film og scene. De siste årene har musikken hennes vært fremført under flere konserter og festivaler i inn- og utland, blant annet under Ultima i 2019 og 2020 og Ung Nordisk Musikk i Finland i 2020, og hun har samarbeidet med Ensemble Ernst, Ensemble Allegria og Ensemble 96, med flere.  

Martin Tidemann Kvalø (f. 1994)

er en Norsk komponist fra Brønnøysund bosatt i Oslo. Etter å ha fullført sin bachelorgrad i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole har Kvalø fokusert på å kombinere computer-støttede komposisjonsprosesser med en intuitiv tilnærming til komposisjon for å forsøke å finne en balanse mellom struktur og spontanitet i sin musikk. Dette har etter studietiden resultert i verk for Progression Ensemble Oslo, pianist Eirik Hellerdal Fosstveit og et verk for pianotrio som vil fremføres ved Norsjø Kammermusikkfest 2021.

Benjamin Knutsen (f. 1998)

er komponist og studerer komposisjon ved Norges Musikkhøgskole. Han har også studert komposisjon ved Toneheim folkehøgskole, og gikk på musikklinja i Skien der han er født og oppvokst. Han var aktiv som trommeslager innen tungrock og jazz i tenårene, før han la fra seg trommestikkene og begynte å komponere aktivt som 19-åring. Benjamins musikk har tidligere blitt fremført på Ultimafestivalen og Sonisk Hage, og skal i vår ha en urfremføring på Fagerborgfestspillende i tillegg til Norsjø Kammermusikkfest. I musikken han komponerer utforsker han strukturer og harmonier med fokus på intervaller, presentert med ro og enkelhet.»

Toralf Willy Nørbech (f. 1994)

er komponist og student ved Norges Musikkhøgskole Kandidatstudie i komposisjon

Har hatt veiledning med Rune Rebne 2014 – 2016. Jon Øivind Ness 2016. Henrik Hellstenius 2017. Asbjørn Schaathun 2017 – 2021. Anders Tveit 2021. Han har erfaring med alt fra store besetning, symfoniorkester, til små besetninger som solo piano og to gitarer. Benytter notasjonsprogrammet Sibelius samt lydredigeringsprogrammene Cubase, Abelton og Max. Skriver mest musikk i tradisjon med vestlig kunstmusikk, med hovedvekt på musikk fra 1900 – nå), men har også skrevet jazzmusikk og har i det siste jobbet med populærmusikk gjennom Cubase og Abelton. Har på musikkhøgskolen jobbet med både musikkteater og film fordelt på flere prosjektuker, samt teater og tekst. Har i senere tid begynt å jobbe mer og mer med elektroakustisk musikk.