Martin Korssletten

Martin Korssletten (f. 1995) er en komponist og kunstner basert i Oslo, Norge. Han studerte komposisjon ved Norges musikkhøgskole, hvor han fikk veiledning av Eivind Buene, Asbjørn Schaathun, Henrik Hellstenius og Rolf Wallin. Hans verk spenner fra instrumental- og vokalmusikk til lydinstallasjoner og musikk for scene. De siste årene har han også vendt tilbake til sine visuelle kunstneriske røtter, med økt fokus på å lage malerier og filmer. Verkene hans har blitt fremført flere steder, blant annet på festivaler som Ultima, UNM, INN:PUST og Norsjø Kammermusikkfestival. Korssletten henter inspirasjon fra østlig filosofi, hvor kontraster spiller en sentral rolle. I mange av disse tradisjonene forstås tilværelsen som en balanse mellom motsetninger – lys og mørke, lyd og stillhet, liv og død. Han synes at det interessante med den østlige tilnærmingen av kontraster, er at de ikke settes opp mot hverandre i en hierarkisk rangering. Det ene er ikke bedre enn det andre – de er bare ulike uttrykk for en helhet. Denne tankegangen gjenspeiles i hans kunst, hvor han utforsker spenningen mellom kontraster for å skape en dialog, enten musikalsk eller visuelt.

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Luis Fernando Amaya

Luis Fernando Amaya, født i Aguascalientes, México, er en komponist og perkusjonist basert i Oslo. Emner som kollektiv hukommelse og forholdet mellom mennesker og ikke-mennesker (som planter, dyr eller miljøer) er ofte til stede i arbeidet hans. Han studerte komposisjon og musikkteori ved Centro de Investigación y Estudios Musicales (CIEM) og har en Ph.D. i komposisjon og musikkteknologi fra Northwestern University. Amayas musikk har blitt fremført over hele Amerika og Europa av utøvere som CEPROMUSIC (México), Arditti Quartet (UK), Lucerne Festival Contemporary Orchestra (Sveits), Ensemble Dal Niente, Fonema Consort, Yarn/Wire (USA), Oslo Domkor (Kor ved Domkirken i Oslo, Norge), blant andre. Han er mottaker av priser og stipend som Residency PRIX CIME (International Electroacoustic Music Competition 2023), et Presidential Fellowship (NU), og representerer México i UNESCOs 61. internasjonale rostrum for komponister i Helsinki, Finland. Som utøver er Amaya medlem av den kollektive komposisjons- og friimprovisasjonstrioen Fat Pigeon.

Foto: Ana María Bermúdez

Jo David Meyer Lysne

Jo David Meyer Lysne er en instrumentbygger og komponist fra Gvarv i Telemark. De siste årene har han fordypet seg i robotikk, intonasjon og akustisk kammermusikk. I verkstedet og studioet på Gvarv bygger han selvspillende akustiske instrumenter knyttet opp mot pågående bestillingsverk for artister som Sanae Yoshida, Amalie Stalheim og Vilde&Inga. Bærebjelken i hans komposisjonspraksis er forankret i å undersøke hva en lyttesituasjon er eller kan være. Han streber etter å lage tydelige lyttesituasjoner, hvor lytteren opplever lyden innenfor en scenisk ramme, som kan gi en ny eller uventet lytteopplevelse. Han har de siste årene gitt ut en rekke album under eget navn; Meander på Øra Fonogram, og Henger i luften og Kroksjø på Hubro.

Foto: Rakel Emilie Emhjellen Paulsen

Alistair Coleman

Alistair Coleman er en ung komponist fra Washington, DC. Nylige oppdrag inkluderer en konsert for fiolinisten Soovin Kim, en konsert for cellisten Zuill Bailey, og en sonate for Joseph Alessi, hovedtrombonist ved New York Philharmonic. Nylig ble han utnevnt til 2023-25Composer-in-Residence of Young Concert Artists. Alistair har samarbeidet med fiolinistene Alexi Kenney og Nathan Cole, fløytisten Tara Helen O'Connor, filistene Milena Pajaro-van de Stadt og Teng Li, trombonisten Carlos Jiménez Fernández og pianistene Alessio Bax og Gloria Chien. Musikken hans har også blitt fremført av National Philharmonicat Strathmore, "The President's Own" US Marine Orchestra, National Cathedral Choral Society og Washington Master Chorale.Alistair er vinner av tre ASCAP Morton Gould Young Composer Awards (2020, 2021, 2024), Brian Israel-prisen 2020 fra Society for New Music, og priser fra American Composers Forum, NPR's From the Top og National YoungArts Foundation. Som vinner av Juilliard Gena Raps Chamber Music Prize 2020, ble Alistairs pianotrio urfremført i Alice Tully Hall.

Henrik Ødegaard

Henrik Ødegaard (f. 1955) er opprinnelig fra Oslo, bosatt i Midt-Telemark. Etter studier i basstrombone og kirkemusikk studerte han komposisjon med Lasse Thoresen ved Norges Musikkhøgskole og med Tristan Keuris ved Utrecht Conservatorium i Holland. Han er også utdannet gregoriansk korleder fra Musikkonservatoriet i Paris. Hans komposisjoner dekker alle genre, med hovedvekt på vokalmusikk. Norsk folkemusikk og gregoriansk sang er inspirasjonskilder som ofte klinger videre i hans verk. Ødegaard har arbeidet mye med å beholde en autentisk, etnisk stil i arrangementer av folkemusikk, særlig for kor. Videre har han komponert større verk i mange genre: oratorier, kantater, opera, musical, teatermusikk, elektroakustisk musikk, solokonsert, kammermusikk og soloverk. Mange av hans verk er laget til amatører og barn, og til musikalske møter mellom disse og profesjonelle musikere. Ødegaard er ansatt som universitetslektor i messesang og praktisk liturgikk ved Universitetet i Oslo, Teologisk fakultet.

Foto: Dag Jenssen

Wolfgang Plagge

Wolfgang Plagge er en norsk pianist og komponist. Plagge var klaverelev av Reimar Riefling og Jens Harald Bratlie, før han fortsatte studiene hos Evgeni Koroliov ved musikkhøgskolen i Hamburg. Han tok også timer i komposisjon med Øistein Sommerfeldt og Johan Kvandal og fortsatte sine komposisjonsstudier med Györgi Ligeti i Hamburg. Som klaversolist og kammermusiker er Plagge aktiv over hele verden, og han samarbeider med en rekke av våre mest anerkjente musikere, både innenlands og utenlands. Som pianist har han vunnet en rekke priser, blant annet den britiske talentkonkurransen Opportunity Knocks i Thames Television London 1970 og Ungdommens Pianomesterskap året etter og Robert Levin-prisen i 1988. Plagge har en omfattende verkliste med stort innholdsmessig spenn. Han har en sterk forkjærlighet for historisk og musikkhistorisk forskning, noe hans komposisjoner ofte bærer preg av. Han har utviklet sitt eget tonespråk som har skaffet ham et stort publikum. Han mottok Trondheim Symfoniorkesters komponistpris i 1996 og Oslo Edvard Grieg Festivals komponistpris i 2011. Han har vært composer-in-residence ved KODE Bergen i 2021 og ved festivalen Fjord Cadenza i 2022. Et stort antall verker finnes innspilt på CD.