Norsjø kammermusikkfest AS (logo)

Komponister 2024

Foto: Jonas Gren

Foto: Joel Ring

Foto: Dag Jenssen

Jakob Thonander Glans (f. 1998)

er en komponist fra Oslo som har arbeidet fulltid som frilans-komponist siden 2021. Han arbeider med et bredt spekter av uttrykk, fra det ekstreme og eksperimentelle til det lavmælte og tradisjonelle. I tillegg til å komponere er Jakob aktiv som el-gitarist i det svenske hardcore punkebandet "RONÖM" og anser sin bakgrunn fra blitz-miljøet i Oslo og sin tilknytting til punkekultur som dominerende og viktig for hans kunstneriske uttrykk og praksis. I 2024 er han aktiv med prosjekter med blant annet Svenska Kammarorkestern (Örebro), Ensemble Aurorae (Oslo) og Trio Brax (Tromsø). Jakob bor og arbeider i en kombinasjon av Warszawa, Göteborg og Oslo, og er ofte på reise mellom disse byene og andre steder. Jakobs stykke «jesień w Warszawie» vant Midgard komposisjonspris i 2023 og framføres under åpningskonserten i Gullbring tirsdag 23. april.Jo David Meyer Lysne (f. 1994)

kommer fra Bergen og er nå bosatt på Gvarv i Midt-Telemark. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole (2014-2020) i komposisjon og utøvende rytmisk musikk. Som gitarist har han gitt ut en rekke album under eget navn, blant annet i samspill med bassist Mats Eilertsen. De siste årene har han skrevet bestillingsverk for blant annet Amalie Stalheim, Vilde&Inga og Aksiom. For tiden arbeider han med bestillingsverk til Henie Onstad (sammen med Peder Simonsen), Ensemble Neon, Boyes Musikkompani og Festspillene i Bergen. Jo Davids stykke «For messing og cello» framføres under konserten i Telemark kunstmuseum torsdag 25. april.


Klaus Sandvik (f. 1966)

er født i Bergen og bosatt i Seljord i Telemark. Han er utdannet komponist ved Norges Musikkhøgskole med Asbjørn Schaathun som hovedveileder. Han har skrevet bestillingsverk til festivaler, ensembler og enkelt-utøvere som bl.a. Hardanger Musikkfest, Norsjø Kammermusikkfest, Det Norske Kammerorkester, Telemark Messingensemble, Geir Inge Lotsberg og Ole Martin Huser Olsen. Sandviks verker er framført i flere land i Europa og i USA, og han har mottatt priser og stipender for sitt arbeid med å skape ny musikk. Klaus sitt stykke «Pop Machinery» framføres under åpningskonserten i Gullbring tirsdag 23. april.

Henrik Ødegaard (f. 1955)

er opprinnelig fra Oslo, bosatt i Midt-Telemark. Etter studier i basstrombone og kirkemusikk studerte han komposisjon med Lasse Thoresen ved Norges Musikkhøgskole og med Tristan Keuris ved Utrecht Conservatorium i Holland. Han er også utdannet gregoriansk korleder fra Musikkonservatoriet i Paris. Hans komposisjoner dekker alle genre, med hovedvekt på vokalmusikk. Norsk folkemusikk og gregoriansk sang er inspirasjonskilder som ofte klinger videre i hans verk. Ødegaard har arbeidet mye med å beholde en autentisk, etnisk stil i arrangementer av folkemusikk, særlig for kor. Videre har han komponert større verk i mange genre: oratorier, kantater, opera, musical, teatermusikk, elektroakustisk musikk, solokonsert, kammermusikk og soloverk. Mange av hans verk er laget til amatører og barn, og til musikalske møter mellom disse og profesjonelle musikere. Ødegaard er ansatt som universitetslektor i messesang og praktisk liturgikk ved Universitetet i Oslo, Teologisk fakultet. Henriks stykke «Norsk dans» framføres under kveldskonserten i Granvin 24. april.