Senja Rummukainen

Den finske cellisten Senja Rummukainen (1994)har etablert seg som et av Finlands lyseste musikalske talenter det siste tiåret. Hun ble født i 1994, og fikk en nasjonal fremtreden ved å vinne Turku National Cello Competition i 2014 og har siden oppnådd internasjonal anerkjennelse, blant annet som finalist ved Tchaikovsky International Competition 2019. Rummukainen har fengslet publikum over hele verden, og opptrådt med store orkestre som BBC Symphony, Cleveland Orchestra, Helsinki Philharmonic, Royal Scottish National Orchestra, Gøteborg Symphony, Iceland Symphony og Orquestra Filarmônica de Bogotá. Hennes samarbeid med dirigenter som Sakari Oramo, Esa-Pekka Salonen, Nicholas Collon og Leif Segerstam har blitt møtt med rosende kritikk. Benevningsverdige opptredener inkluderer forestillinger på BBC Proms og Salzburg Easter Festival. Hun er en aktiv kammermusiker og opptrer jevnlig på ledende festivaler og sammen med anerkjente artister som Janine Jansen og Augustin Hadelich. Rummukainen spiller en David Tecchler cello fra 1707, sjenerøst utlånt av den finske kulturstiftelsen.

Foto: Eeva Suutari

Abigél Králik

Abigél Králik (fiolin) er den eneste musikeren som er oppført i Forbes Hungary 2020 "30 under 30"-listen, og får oppmerksomhet som «et stjerneskudd» (MRK). Hennes musikalske reise tok henne fra Dublin til Budapest, og til slutt til Juilliard for å studere med Itzhak Perlman hvor hun ble tildelt stipendet «the Kovner Fellowship» for alle seks årene. Abigél opptrer ofte med orkestre som solist, sist med Mexico City Filharmonien og Warszawa-filharmonien. I tillegg er Abigél en lidenskapelig kammermusiker, og har grunnlagt en kammermusikkfestival i Belgia kalt TARA Concerts, hvor hun medvirker som kunstnerisk leder. 2024-25 blir en spennende sesong. Abigél vil gi ut et opptak med Szymanowski’s fiolin konsert No. 2, Couson’s Yiddish konsert, Arthur Benjamin’s Romantic Fantasy, og en serie verk av Saint-Saens for fiolin og orkester med ORF Radio Symphonie Orchester Wien. Hun vil opptre over hele verden, med orkestre som BBC National, Orchestra of Wales, ORF Radio Symphony og Timisoara Philharmonic.

Foto: Bende Tamás

Eivind Ringstad

Eivind Ringstad (bratsj, f.1994) er en norsk bratsjist bosatt i London. Han er ansatt som solo-bratsjist i London Symphony Orchestra og er bratsj-professor ved Royal College of Music. Som solist har Eivind opptrådd med orkestre som Oslo filharmonien, BBC Philharmonic, Copenhagen Phil, Lahti symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Arktisk filharmoni og samarbeidet med ledende dirigenter som Miguel Harth-Bedoya, Han-ah Chang, Anja Bilhmaier og Joshua Weilerstein. Eivind har gjort flere innspillinger, blant hans nyeste utgivelse er «Mozart Next Generation» sammen med den svenske fiolinisten Johan Dalene, dirigent Howard Griffiths og Mozarteum Orchester Salzburg. Eivind begynte å spille fiolin som 5 åring og byttet til bratsj som hovedinstrument ni år senere. Han fullførte sine studier i 2017 ved Barratt Due musikkinstitutt med Prof. Soon-Mi Chung Barratt-Due. Han spiller på en bratsj bygget av Andrea Guarneri i 1676 med tilnavnet «Conte Vitale» generøst utlånt fra Dextra Musica.

Foto: Kenneth Sporsheim

Ludvig Gudim

Ludvig Gudim (fiolin) fra Risør ble et kjent ansikt for mange da han vant NRK’s Virtuos-konkurranse i 2016. Året etter kom han inn på prestisjetunge Juilliard School of Music i New York, hvor han studerte med Li Lin og Itzhak Perlman til han fullførte sin bachelor i 2021. Allerede i 2013 reiste han til New York for å delta i Perlman Music Program, et sommerprogram for begavede unge musikere. Året etter vant han tredje pris i Menhuin-konkurransen, som er verdens ledende internasjonale konkurranse for unge fiolinister, og i 2019 gikk han seirende ut av Juilliards egen fiolinkonkurranse, og fikk spille Mendelssohns fiolinkonsert i Alice Tully Hall på Lincoln Center. Siden har han vært solist med de ledende norske og en rekke internasjonale orkestre. I oktober 2022 kom debutplata med Vienna Radio Symphony og Howard Griffiths. Ludvig vant i 2024 prøvespill som 1. Konsertmester i DR Symfoniorkesteret i København, der han nå er bosatt. Han ble medlem i Det Norske Kammerorkester i 2022 og har i tillegg jobbet som gjestekonsertmester i orkestre som Oslo Filharmonien og Philharmonia Orchestra i London. Ludvig spiller på en Antonio Stradivari fra 1710, utlånt fra Anders Sveaas Almennyttige Fond.

Foto: Jiyang Chen

Eirik Haug Stømner

Eirik Haug Stømner (piano, f.1993) er en norsk pianist fra Halden. Våren 2018 fullførte han solistdiplomstudiet ved Norges Musikkhøgskole, hvor han studerte med professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan. Stømner har vunnet flere konkurranser og priser. I 2019 mottok han Robert Levins gjeve pianistpris, som nummer 20 i rekken siden 1982. Av tidligere vinnere kan nevnes Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Sveinung Bjelland, Christian Ihle Hadland og Tor Espen Aspaas. Stømner er i dag en ettertraktet musiker landet rundt, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han opptrer jevnlig ved landets største klassiske musikkfestivaler, deriblant Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival og Fjord Classics i Sandefjord, og har figurert som solist med blant annet Kringkastingsorkesteret, Ukraine National Radio Symphony Orchestra og Det Norske Blåseensemble.

Foto: Luis Calm Vidal

Michael Grolid

Michael Grolid (1997-) er en norsk bratsjist og er 1. solobratsjist i DR Symfoniorkestret i København på fjerde året. Michael har studert på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, Hanns Eisler Hochschule für Musik i Berlin og på Karajan-Akademie der Berliner Philharmoniker, der han spilte flere titalls uker i orkesteret, og fikk undervisning fra flere av musikerne der. Som ung, lovende og ambisiøs var Michael solist med Trondheim symfoniorkester, Bergen filharmoniske orkester og Kringkastingsorkestret med sin egenskrevne bratsjkonsert. Som ung komponist fikk han også bestillinger fra Oslo filharmonien, Tromsø kammerorkester og Barratt Due Symfoniorkester. Som aldrende, erfaren og vis musiker gjester Michael orkestre som gruppeleder, blant annet Malmø Symfoniorkester, Oslo filharmonien, KORK og Danmarks Underholdningsorkester og fyller inn bak i rekkene i Berliner filharmonien og Chamber Orchestra of Europe. I februar gjorde han fire ukers pre-prøvetid i Melbourne Symfoniorkester i Australia.

Foto: Sveinung Hoel Bjorå

Thormod Rønning Kvam

Thormod Rønning Kvam (piano) er i ferd med å etablere seg som pianist i det unge, skandinaviske toppsjiktet. Opptredener i Londons Wigmore Hall, Hovedscenen i Den Norske Opera, Grünewaldsalen i Stockholm Konserthus, Harpa i Reykjavik og som festivalpianist under Glogerfestspillene, Trondheim kammermusikkfestival og Nordlysfestivalen utgjør noen av høydepunktene fra den siste tiden. Han ble i 2023 utnevnt til Associate of the Royal Academy of Music i London – en utmerkelse som gis til musikere som 'skaper en forskjell gjennom sitt profesjonelle virke’. Han er mottaker av Fegerstens arbeidsstipend til sitt kommende debutalbum, og mottok i fjor det anerkjente Nils Larsen-stipendet til sin internasjonale solodebut – der engelske The Grieg Journal skrev følgende: "It is exceptional to witness a series of performances of such consistent excellence as this gifted artist possesses (...) One hopes to hear this most gifted artist in London again soon." Thormod har også et sterkt engasjement for å fornye den klassiske musikkarven – et arbeid han gjør som kunstnerisk leder for Aulaseriene, en kammermusikksatsning med konserter gjennom hele året i Universitetsaulaene i Oslo og Bergen og på kulturdestinasjonen Ramme i Hvitsten.

Foto: Per Sollerman

Ben Aldren

Ben Aldren er en 29 år gammel klarinettist med base i Norge. For 2 år siden vant han soloklarinettstillingen i Stavanger symfoniorkester. I løpet av sin tid der har han fremført mye av det store symfoniske repertoaret, nylig Rakhmaninovs symfoniske danser og Kodaly - Dances of Galanta. I tillegg til å opptre i orkesteret, er Ben en ivrig kammermusiker, nyere høydepunkter inkluderer Schubert Oktett og Messiaen - Kvartett for tidenes ende.


Ben har de siste årene opptrådt som gjesteklarinett med Liverpool Philharmonic og Oslo Philharmonic. Han har også opptrådt med Londons symfoniorkester, svensk radioorkester, Stockholm filharmoniker, Stockholm opera og Svenska Kammarorkestern. Han fullførte sin bachelorgrad ved Royal Academy of Music i London, en mastergrad ved Royal college of music i Stockholm og sin andre master ved Norges musikkonservatorium.

Under studiene i Oslo deltok han på akademiprogrammet med Oslo filharmoniske orkester, og opptrådte med dirigenter som Klaus Mäkelä, Jukka pekka Saraste og Herbert Blomstedt.

Maria Oftestad

Maria Oftestad fra Oslo er 21 år og går tredje år på Norges Musikkhøyskole hvor hun studerer trombone med hos Sverre Riise og Jonas Bylund. Gjennom årene har Maria vunnet en rekke førstepriser i UMM, hvor hun blant annet ble "Årets talent" og vant Arve Tellefsens talentpris i 2020. Hun har deltatt ved en rekke kurs og mesterklasser, vært deltaker talentprogrammet Papillon (2022-24), ledet av Guro Kleven Hagen. Maria har vært solist ved flere konserter på Oslo Kammermusikkfestival, vært solist ved Kammermusikk i Stavern, ved Valdres Sommersymfoni og med Barratt Dues symfoniorkester i Oslo. I 2023 var hun solist på De unges konsert med Filharmonien i Grieghallen i Bergen. Hun er også en ivrig kammermusiker og arbeider ved siden av studiene blant annet som vikar ved ulike orkestre.

Ingrid Ose

Ingrid Ose (1998), fløyte Ingrid blei i fjor ferdig med sin mastergrad på Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Lyon der ho studerte for professor Julien Beaudiment, og starta samme år i jobb som alternerande solofløytist i Kristiansand Symfoniorkester. I tillegg til dette vikarierar ho også som solofløytist i fleire store orkester, som Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Det Norske Kammerorkester og tidlegare Opèra National de Lyon. Som solist debuterte ho som 15-åring saman med sin tvillingsøster Maria saman med Kringkastingsorkesteret. Ingrid er ein dedikert kammermusikar, og er aktuell på f leire av landets festivalar og konsertseriar. Ho har spelt kammermusikk med internasjonalt svært ettertrakta musikarar som Håvard Gimse, Ian Bostridge, Eric Lu og Guro Kleven Hagen. Saman med Maria starta ho opp i 2020 sin eigen kammermusikkfestival, Ose Kammerspel, som blir arrangert i mars kvart år.

Foto: Nikolaj Lund

Telemark kammerorkester

Telemark Kammerorkester er et profesjonelt strykeensemble som ble etablert i 1992. Orkesteret er prosjektbasert og består av en fast kjerne av musikere som utvides avhengig av prosjektets art. Mange av musikerne har tilknytning til Telemark, men arbeider ellers som fast ansatte musikere i andre orkestre eller som frilansmusikere. Telemark Kammerorkester har også fungert som sinfonietta i samarbeid med de profesjonelle blåserensemblene KNMM (Marinemusikken) i Horten og Det Norske Blåseensemble i Halden. Den norske fiolinisten og dirigenten Lars-Erik ter Jung er knyttet til ensemblet som kunstnerisk leder. Telemark Kammerorkester har i sitt virke lagt vekt på å produsere konserter i Telemark på et høyt kunstnerisk nivå og med spesielt fokus på samtidsmusikk. Orkesteret står bak flere bestillingsverk av norske samtidskomponister som Antonio Bibalo, Bjørn Kruse, Gisle Kverndokk m.fl. Orkesteret har også vært banebrytende i sitt samarbeid med komponister som skaper musikk i skjæringspunktet mellom moderne kunstmusikk og den norske folkemusikken. Et eksempel på dette er "Nyslått for to hardingfeler og strykeorkester" av Henrik Ødegård. Nyslått kan høres på Telemark Kammerorkesters første CD utgivelse, "Nostos" (Fabra 2005) Kringkastingsorkesteret, Ukraine National Radio Symphony Orchestra og Det Norske Blåseensemble.

Foto: Renate Madsen og Erik Norrud.

Helen Tyssekvam

Helen Tyssekvam (sopran) er en 26 år gammel sopran fra Sande i Sunnfjord. Hun har nylig fullført sin bachelorgrad i utøvende klassisk sang parallelt med ein bachelor i musikkvitenskap ved Griegakademiet i Bergen hos professor Hilde Haraldsen Sveen, og har nå begynt sin masterutdanning ved samme institutt. Ved siden av studiene er Helen aktiv som frilanser og har vært solist i oppsettinger av kjente verk som Händels Messias og Charpentiers Tedeum. Hun var også å se som en av hovedrollene i urframføringa av operaen The Yellow Wallpaper av Ana Maria Oancea. Gjennom Griegakademiet har Helen også vært med på Bergen Nasjonale Opera sine oppsettinger av Mozarts Die Zauberflöte og J. Strauss’ Die Fledermaus. I høsten 2025 deltok hun i Midgardkonkurransen og fikk førsteprisen i kategorien sin, samt pris for beste framføring av komposisjonsprisen. Hun gjorde også innhopp som solist og korist på årets Aarebrotforelesning holdt av Are Sandbakken i januar.

Foto: David Zadig

Motus Percussion Duo

Motus Percussion Duo, bestående av Magnus Lille Haugen og Ola Sønstebø, er en energisk og nyskapende slagverksduo fra Oslo. Med bakgrunn fra Norges musikkhøgskole og en felles lidenskap for slagverk ønsker de å bringe slagverksmusikk ut til et bredt publikum. Til tross for sin unge alder har duoen allerede utmerket seg i både nasjonale og internasjonale konkurranser, senest med en finaleplass i Ungdommens musikkmesterskapskap. Motus Percussion Duo er en duo som verdsetter hardt arbeid, dedikasjon og en kjærlighet for musikk. Mens de fortsetter å utvikle sitt uttrykk og utforske nye musikalske muligheter, ser de frem til å dele sin reise med publikum.

Foto: Magnus Skrede

Marie Lillesand Høgestøl

Marie Lillesand Høgestøl (f. 2000) er ein songar og komponist frå Kvinnherad i Hordaland. Våren 2024 fullførte ho sin bacheloren i utøvande klassisk song og komposisjon ved Norges Musikkhøgskole, kvar ho studerte med sopran Ann-Helen Moen og komponist Rune Rebne. No tek ho master i utøving ved same institusjon, kvar ho bygger grunnlag for eit yrke der songen og komponeringa kan gå hand i hand. Med bakgrunn i klassisk song og komposisjon har Marie hamna ein stad mellom tradisjon og nyskaping, noko som har vore avgjerande både for hennar kompositoriske stil, samt utøvarpersonlegheit.

Foto: Jon Asle Hansen

Henning Felde Haldorsen

Henning Felde Haldorsen er 13 år, og kommer fra Bergen. Han har spilt fiolin siden han var fem år gammel med Kari Knudsen som lærer. Nåværende lærere er Per Gisle Haagenrud og Alf Richard Kraggerud. Han går på Unge Talenter Barratt Due Bergen, er knyttet til det nordiske talentprogrammet YOMA, og er tatt opp ved Musikakademie in Liechtenstein, der musikktalenter fra hele Europa møtes til mesterklasser. Henning har hatt flere solistoppdrag, og vant høsten 2024 Midgardprisen

Foto: Hans Jørgen Brun

Herman Dahl Haugsevje

Herman Dahl Haugsevje (marimba) er 18 år og begynte å spille slagverk i Bø (nå Midt-Telemark) kulturskule som 8-åring, mens han gikk i tredje klasse på barneskolen. I kulturskolen drev han også med teater. Han har vært slagverker i Bø skulemusikk siden da, og går nå andre året på musikklinja på Skien videregående skole. Han er interessert i det meste av kunst, både teater, visuell kunst og musikk, og spiller mer eller mindre alt av slagverkinstrumenter.

Nora Grong

Nora Grong (saksofon) er 17 år og går i andre klasse på Skien videregående skole, musikklinja. Hun har spilt saksofon siden slutten av andre klasse på barneskolen. Nora startet å spille i Skiens skolemusikk, men begynte etterhvert i flere korps. Hun har mange år bak seg i Regionkorpset i sør, og er gruppeleder for saksofonene der. Fra ung alder har hun spilt mange konserter og gått på fordypnings-programmet på kulturskolen i Skien. Musikk er en stor del av hverdagen hennes. Hun har for tiden Bjarne Edvard Herbjørnrød fra Kongelig Norske Marines Musikkorps som spillelærer. Nora er en svært ivrig og hardtarbeidende utøver, og hun inviteres stadig til å være solist i ulike sammenhenger.

Foto: Morten Bjerk

Alexander Norgaard

Alexander er 16 år, bor i Seljord og går VG1 Elektro i Lunde. Han har spilt hardingfele siden han var 8 år, og spiller fortsatt fele i kulturskolen i Seljord. Piano startet han med i kulturskolen som 15 åring, og liker best å spille klassiske stykker. Under Dyrskun har han de siste årene deltatt i dyrskuspelet som skuespiller og felespiller. Utenom skole går tiden med til arbeid på Meny, piano- og feleøving, konserter, tur og trening.