Norsjø kammermusikkfest AS (logo)

Om oss

Norsjø kammermusikkfest er en klassisk musikkfestival med utgangspunkt i Midt-Telemark som arrangeres årlig i slutten av april, samtidig med at egnens mange epletrær begynner å blomstre. Gjennom en intensiv uke med konserter får publikum oppleve klassisk musikk med unge utøvere på aller høyeste nivå. I tillegg gjester noen av Norges fremste etablerte musikere festivalen.


En ung arena

Gjennom godt samarbeid med både Midgardkonkurransen og de lokale kulturskolene i regionen, ønsker Norsjø kammermusikkfest å løfte frem unge utøvere. Disse får delta på festivalen, og stå på scenen sammen med de mer erfarne musikere.

Formidling 

Norsjø kammermusikkfest setter nytenkning rundt formidling av klassisk musikk i sentrum. Ny musikk har en naturlig plass sammen med det klassiske repertoaret, og festivalen har tradisjon for å inviterte etablerte komponister til å skrive for festivalens musikere.

Festivalen ønsker å fremme den klassiske musikken til et bredt publikum i regionen. En viktig arena for dette er skolene, som festivalens musikere besøker og holder konserter for, samt konserter på institusjoner og "hjemme hos-konserter", der noen heldige kan invitere til mini-konsert med festival-artistene i sin egen stue.


Alle konsertstedene har til felles at de er lokalisert rundt Norsjø, og uansett i hvilket format festivalen holder sine konserter, er målet å skape store musikalske opplevelser.

"Siden jeg var ung har det skjedd en oppblomstring i norsk musikkliv som er oppsiktsvekkende. Det merkes innen alle musikksjangere, ikke minst innen den klassiske musikken, hvilket Norsjø Kammermusikkfestival er et strålende eksempel på. Jeg har hatt gleden av å være med på denne musikkfesten, og midt oppe i korona-skapte utfordringer hadde de driftige arrangørerene skapt en særdeles spennende festival. Det var dristige programmer med mye aktuell ny norsk musikk, og i tillegg satset de stort på unge talenter. Dette krever mot og kreativitet, og allerede nå er festivalen en av de viktigste i Norge."

-Arve Tellefsen, 2021

Kunstnerisk ledelse

Kunsnerisk ledelse: Martin Ødegaard, Eivind Ringstad og Øyvind Sundsvalen       Foto: Sigrún Benjamínsdóttir

Kunstnerisk ledelse:

Martin Ødegaard, Øyvind Sundsvalen og Eivind Ringstad     
Foto: Steinar Dahl

Da kammermusikkfestivalen ble etablert var visjonen å sette unge utøvere, samt nytenkning rundt formidling av klassisk musikk i sentrum. Denne visjonen har festivalen holdt fast ved, og tar unge klassiske utøvere, og det unge publikummet på alvor. Slik har festivalen skapt en arena og en suksesshistorie på de unge artistenes egne premisser.


Initiativtakerne til Norsjø kammermusikkfest var tre unge musikere/komponister med et felles ønske om å bidra til kulturlivet i hjembygda Sauherad. Norsjø kammermusikkfest har satt Telemark på klassisk-kartet som en viktig bidragsyter til utviklingen av det klassiske musikkmiljøet. Tilfanget av nye musikere på toppnivå viser at denne musikktradisjonen fremdeles er vital. Det er denne vitaliteten vi ønsker å formidle til publikum.


I dag består kunstnerisk ledelse av Martin Ødegaard, Eivind Ringstad og Øyvind Sundsvalen.

Programhefter fra tidligere år

2023

2018

2022

2017

2021

2016

2020 avlyst

2015

2019

2014