Norsjø kammermusikkfest AS (logo)

Onsdag 26. april kl. 20:00 - Stridsklev kirke, Porsgrunn
Telemark Kammerorkester og Ensemble Kammerklang

Konsertlengde: ca. 2 timer, Konferansier: Wolfgang Plagge


Antonio Bibalo (1922-2008)
«The Savage»
Ensemble Kammerklang


Jan Martin Smørdal (1978 -)
Nytt verk (urframføring)
Telemark Kammerorkester
Ensemble Kammerklang


Klaus Egge (1906-1979)
Strykekvartett No. 1
Telemark Kammerorkester


Klaus Egge / Klaus Sandvik
Klaversonate No. 2
sats 2: Canto Etereo
Telemark Kammerorkester
Ensemble Kammerklang
Rune brekkhus, piano


Klaus Sandvik (1966 -)
«Pivots and Slopes" (urframføring)
Telemark Kammerorkester
Ensemble Kammerklang


Dirigent: Thomas Rimul


Antonio Bibalo og Klaus Egge var begge ruvende skikkelser i norsk musikkliv, og bidro sterkt både til musikalsk utvikling og organisasjon av kunstlivet. Bibalo ble norsk statsborger i 1967, og flyttet til Norge (Larvik og omegn) i 1956. Klaus Egge flyttet fra Telemark til Oslo i 1934 i protest mot at han ikke fikk stillingen som organist i Porsgrunn. Et møtepunkt mellom Bibalo og Egge var Fartein Valens musikk, som hadde stor påvirkning for dem begge. Egge var i en periode også Valens student, og var i en lang periode formann i Norsk Komponistforening.


Stykket Jan Martin Smørdal har skrevet for TKO og EK har ennå ikke fått navn, men er et stykke som henter inspirasjon fra Antonio Bibalos «The Savage».


Det nye verket Klaus Sandvik har skrevet inngår et konsertfellesskap med Klaus Egge sin musikk. I Egge sitt virke somkomponist, og i hans tanker om det å komponere finnes det strenge, det ordnede, men også enklar oppfinnsomhet. At noe forplikter og at det finnes konsekvenser i musikk kombineres medstadig nye koblinger - visstnok et av Egges egne uttrykk. Sandvik er (som Egge) opptatt av at desammenhengene en komposisjon bygges fra skal kunne nå fram til et rikt musikalsk uttrykk medidentitet.


Etter sin debut i 2019 har Ensemble Kammerklang vært en aktiv aktør i Vestfolds kunstmusikkliv. EK har på sikt en ambisjon om et nasjonalt nedslagsfelt. Ensemblet har to konserter i forbindelse med hver produksjon, er en aktiv bestiller av nye verk og har urframføringer på alle produksjoner. EK samarbeider med NyMusikk Vestfold og har en avtale med Horten Kulturskole om øvelokaler, og etter hvert konsertlokaler når nytt bygg står ferdig. EK arbeider aktivt for å fremme kunstmusikken i så bredt areal som mulig i Vestfold.


Om Telemark Kammerorkester se utøveroversikt.


Takk til våre støttespillere: